Noteboard

Friday, March 30, 2007

Live from "Augusta National Golf Club"


Добра новина.
Тъкмо когато сте си помислили, че целият спортен свят за националните ни телевизии се изразява във ФУТБОЛА , ЦЕСКИ и УЕСЕКА .. "Неделен стадион", "Трето Полувреме", "Шампионска лига" и разбира се предаването "Спортен Свят", което незнайно защо не са кръстили "Футболен Свят".. щото те друго не дават по него. иииииииии тъкмо сте се разочаровали и ....ПРАС !!!..... анонс по БТВ-то.... от "5-ти до 8-ми април...на живо от Огюста Нешънъл Голф Клуб - ЮС Мастърс 2007" ;-))))
Евалла ! Ашколсум! Машалла!
Кой би повярвал, че грешката е вярна... Гледах за първи път ЮС Мастърс по БТВ преди около 2 години и тогава си помислих, че са се объркали нещо. Оказа се, че се опитват да го превърнат в традиция, което е страхотно между другото.

П.С. Гоу Гоу Тайгър! ( ю ар дъ мен )
Вива Ла Голф.
и още нещо. Преди Питър Пан да изцепи някой неподготвен коментар. отговарям на въпроситед си с ФАК. ( фрикуентли аскд куешчънс )
1. Да Петьо интересувам се от Голф ( и то от много години вече )
2. Да познавам състезателите и терена на Огюста нешънъл клъб. И знам дори коя дупка какъв "пар" е. ( ако въобше термина "пар" ти говори нещо )
3. Да естествено.. голфа ми е в кръвта .. на теб не ти е заложено. То е само за аристократи.

Wednesday, March 28, 2007

Арома-терапи


Сестра ми нахлува стаята ми ( лично моята стая) и озадачено започва да души с чипото си носле разположено точно в средата на пъпешовидната и закръглена главичка.
Въпрос :
Д: Брат ми в стаята ти защо ухае така странно... нещо като .. хмм лук ?!?!!!!?!? ( гледа ме озадачено с жаден въпросителен поглед поглед докато сео питва да надуши другите нотки

К : Всъшност е чесън систър. Ядох.... Днес омуах една шкембе чорба с много чесън.

Д : Ииии всичката тази миризма е само от чесъна в чорбата ли ?

К. Дам.... само от чесъна в чорбата. Пък и защо не.. и без това исках да мириша в унисон с останалата част от апартамента ( визирам аромата на шибан чесън разнасящ се от кухнята ) Онзи чесън който сестра ми ме накара да купя... 1 килграм още преди 2 месеца..Да муаме... че да не ни ловял грипа )

Толкова беше хубаво ( чорбата де..) Направо се разплаках докато я ядох. И вие трябва да опитате.

Impressionism

Claude Monet - The Hunt. 1876. Oil on canvas

Aivazovsky - The battle of Chesme ( oil on canvas )

Наричат се импресионисти сигурно защото те "импресват" с картините си. Шегувам се естествено.
Всъшност Клод Моне дава това название на школата с една от картините си "Impression, soleil levant" (Импресия, Изгрев)

Karmacome.... what ?... jamaica n'roma




Един от най-страхотните музикални видео клипове които съм гледал някога.

The Worst Cover ever.





No comment ;-))

Tuesday, March 27, 2007

Цитат на деня

"Какво е Прямост?
Дисекция на истината без упойка"

Автор : Bjorn

Sunday, March 25, 2007

Формат А4





VS

Това са двата стандарта в съвременните електрическите китари.
Фиг. 1 Fender - "Stratocaster" Classic (double sunburst color )
Фиг.2 Gibson - "Les Paul Classic" Sunburst color.
Всички останали китари по формата си приличат на тези ( като изключим авангардните модели )
Gibson-ът има значително по-класически и до някъде консврвативен дизайн. Тоест се приближава повече до класическата форма на китарите от тяхното създаване до средата на 40-те години на ХХ век когато младият и находчив Лео Фендър създава революционно нов дизайн на електрическа китара ( по това време електрическите китари все още проправя път към популяризиране сред съществуващите тогава акустични китари)
Компанията Gibson e основана преди Fender ( Leo Fender ) и се счита, че e по-престижна За сметка на това Фендерът се издига на пиедестал, като "универсална китара" . накрая всичко опира до вкус . Въпрос на вкус е дали ще изберетe Les Paul type китара или ще заложите на не по-малко легендарният "Strat" ( популярното название на Stratocaster )
След като през 50-те и 6о-те най-популярни стават ел. китарите на Гибсън и Фендър доста.. от производителите като "Рикенбекър" и "Гайлд" се преориентират и намаляват производството си. Всички останали китарни компании основани в последващите 30 години следват формите и контрите на вече съществуващите два стандарта във формата. Японските производители както и останалите американски и европейски производители като цяло копират формата на тялото, но естествено с леки нюанси, за да се отличават.

Tuesday, March 13, 2007

Цинично-откровено

Вчера на гости на "Шоуто На Глави ( Слави)" бяха "Ъпсурт"
Въпрос на водещия Светльо Витков (фронтмен на Хиподил ) към Ицо Хазарта :

С.В. : Абе Ицо ти защо си винаги толкова циничен ? ( забележете кой на кого задава въпроса лол!)
Ицо : То в такава държава няма как да не си.

И е прав според мен. Вчера се качих на колата да шофирам из града. Натъкнах се на 2 джипа опитващи се да ми "засекат" пътя за да се набучат пред мен, един който щеше да ме блъсне защото се ръгаше на моето паркинг място още преди да съм излязал от шибаното място и още неколцина заблудени на които свидетелствата за правоуправление явно са им излишни.
На 2-3 пъти ми идеше да пребия някой... иначе аз шофирам спокойно. Тоест не се нервя... но по улиците не може човек да не си изпусне нервитеи поне един път да не изпсува поредния имбецил решил да предизвика ПТП.

Заредете се с огромна доза търпение когато излезете по улиците с личното си возило ( и по добре не се зареждайте с оръжие ) Някой бе казал, че "когато човек извади пистолет .. трябва да го използва". Успех и със здраве.

Saturday, March 10, 2007

Mini


Има някакво особено очарование в малките автомобили. Схващането, че това са "женски" автомобили е може би най-сериозният мит около тези иначе толкова чаровни бонбониери.
Един "бонбон" си е бонбон независимо от това дали го консумира мъж или жена. Най-малкият клас автомобили са удобни, едновременно уютни и компактни. Общо взето перфектните коли за урбанизирана среда ( особено за по-големи населени места ). Те спестяват нерви за паркиране, изключително маневрени са и имат почти всички екстри на големите си събратя. Според мен няма по-чаровно нещо от малкият автомобил. Едно малко бижу. Едно малко-голямо удоволствие! Enjoy!

Wednesday, March 07, 2007

За корабите, желязото и живота.

Един път чух израза "Ей онзи го хвана желязото" от един приятел на баща ми... дългогодишен моряк. Какво е дългогодишен моряк ли ще попитате? Ами .. това е човек който е прекарал половината си живот на плаващ съд вместо на суша.
Така де... тогава за пръв път попаднах на понятието "да те хване желязото" и си помислих че това е някакъв особен термин на моряците с който се шегуват помежду си. Любопитството ми проработи и се постарах да разбера какво означава. Оказа се че "да те хване желязото" е своеобразно болестно състояние на психиката което води до пристрастяване към клатенето на плавателните съдове и непоносимост от престой на суша където си на твърдя земя. Това е много умопомрачително в първия момент, но е вярно. Наистина има такъв синдром...и той се проявява при хора с може би малко п0-слаба психика. Хора натрупали дълъг плавателен стаж.... може би хора, които нямат какво друго да губят. Със сигурност това е психическо състояние.
Таа така де. Мислех си над желязото и алегорията с живота на някой хора, които на зряла възраст не са открили половинката си в живота. Имам наблюдения над такива. Оказва се че след 20 години зрял самостоятелен живот човек развива толкова дълбоки навици ... причивки и строго определен ритъм.. че на 40 е твърде трудно да допусне някого до себе си...които да наруши тази дълго градена "хармония". Тоест.. той го иска .. иска да го направи но не успява защото е непосилно да превъзмогне драстичното нарушаване на монотонноста.
Това ако не е "да те хване желязото" пък здраве му кажи!
Понякога ме обзема невъобразима тревога и страх. Казвам си : "Аз съм на 24.. ами утре като съм на 30 ами ако не съм открил човека........
ако ме хване желязото .. и си умра като дърт самотен нещастник. Ужас.. .натрачиви мисли нахлуват в главата ми . Кръвта кипва, вените ми пулсират и малки капчици пот напират по челото ми.
Пазете се..
Пазете се да не ви хване желязото.

dEsire

Порастнал

Какво е да си голям ?
Ами същото ....само дето онези листи, цветни бланки, декларации, формуляри и прочие дето преди ги подписваха мама и татко сега те карат да ги подписваш сам.