Noteboard

Wednesday, March 28, 2007

Impressionism

Claude Monet - The Hunt. 1876. Oil on canvas

Aivazovsky - The battle of Chesme ( oil on canvas )

Наричат се импресионисти сигурно защото те "импресват" с картините си. Шегувам се естествено.
Всъшност Клод Моне дава това название на школата с една от картините си "Impression, soleil levant" (Импресия, Изгрев)

4 Comments:

  • At 5:51 AM , Anonymous Anonymous said...

    Не знам дали съвсем се побъркваш или по начало си замаян от нещо (любов?), но само да те осветля - Айвазовски НЕ е импресионист! А ако сега както си подредил картнките една под друга се загледаш ще видиш колко са различни ... Крис Крис... я върви да посвириш на китара:)
    БТВ творчеството му се определя като 'романтизъм' а не като 'импресионизъм'. лелката дето те е учила на история на изкуствата в гимназията не си е свършила работа. Ще я намеря и ще й обухам в главата учебника!

     
  • At 7:40 AM , Blogger when in doubt... fuck said...

    Фък ю битч. НЕ съм ги подреждал по съвпадаемост.. Тва да не е някъв пъзел. Колкото до "романтизъм и импресионизъм" Нямаш идея дори колко общо имат двете едно с друго...
    Айде обясни ми фундаменталните разлики между романризъм и импресионизъм в живописта и ще ти ти се извиня.
    Besides : Айвазовски е творил в периода на импресионизма.Ако не знаеш Романтизма е преди импресионизма ( заражда се като течение в ЗАПАДНА ЕВРОПА през 18-ти и обхваща началото на 19-ти век ) А пропо Айвазовски е роден в началото на 19-ти )
    Тъй че да ми говориш за импресионизъм и романтизъм си леко невеж. И не на последно място - Романтизма се отнася най-вече към периода в класическата музика и по-малко в живописта.

     
  • At 1:27 PM , Anonymous Anonymous said...

    Отворко, аз и сега мога да ти нарисувам картина с характерните за импресинизма похвати без да живея в епохата на импресинизма, така че овъртането около датата на раждане на автора е смешно.

    Но и без да ми се рпавиш на голям разбирач вместо да ми се зъбиш просто разгледай шибаните картини и виж че са РАЗЛИЧНИ като изпълнение мамка му!!! толкова ли си сляп?

     
  • At 6:48 AM , Anonymous Anonymous said...

    bravo, momi4eta! 4rez spora se ragda istinata! "Колкото до "романтизъм и импресионизъм" Нямаш идея дори колко общо имат двете едно с друго...
    "...bravo, Kris! sega razbiram za6to se samoopredelq6 za E S T E T!?!

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home