Noteboard

Thursday, January 11, 2007

Parallel Universe

Мислех си днес докато си вървях по бул. Вл. Варненчик в посока Катедралата. Вървях си и си мислех как човек от света на детето ... един огромен и красив свят влиза в света на възрастните - Свят на "сериозните и угрижените"
Докато съвсем скоро си бил хлапак, не си си спестявал епитетите, искренността, непринудената радост и тъга.... то сега почти изведнъж си попаднал в един коренно различен свят - "паралелна вселена" казано по мое му.
Нека направя кратко описание на новия ми свят
Ставам сутрин. Избръсвам се гладко ( нещо което не се налагаше да правя преди ) Лъсвам обувките си с лустро, нахлузвам панталона , после ризата. Накрая обличам новото си супер суетно и елегантно палто и излизам с чантата си тип "папка" под ръка. По пътя към офиса се спирам на две три места... да хапна, да погледна в някой магазин. И където и да вляза моята на пръв поглед мрачна изпълнена в тъмно сиво-черно облекло персона предизвиква фалшива учтивост, куртоазни извинения и префинени изпълнени с неискреност пожелания. Аз естествено отвръщам с присъща и очаквана превзетост и супер учтивост последвана от усмивки.
Ето това е света на възрастните. Един свят на лицемерие , фарс и театралничене.
Лустросана апатия...
И ако някой тук се вмеси и каже : Е какво толкова... всичко е както си го направиш.
О.. да несъмнено е така! Не съм си и помислял дори да оспоря този факт. Там е работата че аз описвам моето ежедневие... моята работа и моят мироглед. И запазвам правото да съм прав за себе си.
В тази връзка... понякога си мисля, че дори и да си сополив, разгащен с маникюр на кутрето и нокторезачка на ключодържателя разносвач на минерална вода каращ малко бусче в което си надул чалга на новото си мп3 стерео и с непринудено държание в стил " говоря на всички на ТИ" все едно сме роднини и си секна носа с отработено движение на ръката.... дори и при това положение не можеш да избягаш от депресивния свят на възрастните. От мислите как ще купиш скъпия антибиотик на болното си дете чакащо тати у дома с разсополивено носле и хрипащи гърдички. За мислите как ше заработиш допълнителен надник за да доизплатиш поредния кредит.... а и сметките идват скоро.
Какво да се прави... един път сме деца.. един път само сме хлапета.

See you at the other side.

1 Comments:

  • At 5:31 AM , Blogger PeterStJ said...

    We've been expecting you for soooooo long. Welcome, dear friend.

    Soon you'll discover that we have our ways into fun and exotic.

    Will meet you there, when you finanlly arrive.

    Love ya

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home