Noteboard

Monday, January 22, 2007

Албански реотан

Вчера по новините съобщиха, че албанците са изпаднали в катастрофална енергийна криза след спирането на поредните блокове на АЕЦ Козлодуй. Под катастрофална се има предвид липса на ток по 15 часа в денонощието из страната. Единствено в столицата Тирана имало ток по цели 12 часа на денонощие.
Проблемът бил в това, че единствения евтин доставчик на ток бяхме ние, а ВЕЦ-овете на албанците не работели защото имали маловодна година.
В момента бизнеса и индустрията им са сложени на карта. Казват, че ако не се разреши енергийната криза скоро нито средния, нито дребния, нито който и да е бил бизнес ще съществува в Албания.
В столицата Тирана хората се разхождали с колите си нощем, за да са на топло и да слушат радио. Други пък ходели на гости в по-далчни квартали, където по това време имало ток.
Не знам до колко е реалистично това за държава в Европа (ДА В ЕВРОПА Е! за справка погледнете адриатическото крайбрежие. ) в 21 век, но прогнозите не са добри.
Дано нашите политици помислят относно добри маршрути за нощни разходки с колата ,когато енергийната криза застигне и нас! Или пък.... няма да има нощни разходки ?

1 Comments:

  • At 1:52 AM , Blogger PeterStJ said...

    Ха-ха добро утро! Ти се сети, аз ти го говоря от 3 години, от как някои наши политици решиха, че е по-важно да сме европейци от колкото да сме на светло и топло. А лошите новини са, че зимата идва, закъсняла и измършевяла, но не пречи да е люта и гадна. Да му мислят албанците и хората без печки на дърва .....

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home