Noteboard

Tuesday, November 14, 2006

Хюстън :Какво му е на времето ?


Ами нищо му няма. Все същото си е. Микроклимата чат пат си кюта постарому. Някой казват че в макро аспект имало сериозни изменения (не е много лесно да убедиш няколко милиарда хора че нещо което се случва на северния полюс ги късае пряко ) така или иначе няколко умни глави са се заели с тази непосилна задача. Някой наскоро спомена че с тези темпове на помпане на земните ресурси и съсипване на околоната ни среда след време единствено най-простите микроорганизми ще могат да оцелеят. Лошото не е толкова лошо....ако се замислим за нашите внуци... правнуци.... да се оправят. Ама те казаха че и нас ще ни хване дори. Великата голяма Планетарна катастрофа.
В този ред на мисли ..... исках да си спомня за отминалото време ... за дъвките "Идеал", за закръглените с прясно накъдрена коса лелки ( в "Супера" а.к.а. Супермаркет) облечени в незабеавимите елечета с пух по реверите от . Едно време "Супера" беше нарицателно за онова тъй важно място от където се снабдяваме с хранителни (и бог знае още какви ли не) продукти. От хляба до ролките с които закръглената касиерка си е накъдрила косата та да изглежда така стилно зад "щанда"
Спомних си за сладкарниците .... с въртящите се овалните плюшени столове и огромния три перков вентилатор висящ от тавана. За киселото мляко ( дааааа онова истинското ) в стъклени буркани както и бозата... в стъклени шишенца. Всичко беше стъклено .... а торбичките не бяха ПВЦ ами "хартиени пликове".
Имаше си много позитиви старото време. Сега "децата на демокрацията" ще се полутат в хаоса, ще си поживеят в апартаментите на изплащане с обзавеждането на изплащане карайки новият си автомобил на изплащане, ще ядат полуфабрикатите и генно модифицираните храни натъпкани с химия докато скоро ще секне петрола...ще изчезнат дърветата... кислорода.. водорода... азота и половината химични елементи от таблицата...на онзи чичко дето толкова се е трудил да ги подреди, защото просто обичаме да употребяваме и унищожаваме, размачкваме, плячкосваме, и накрая да грухтим от удоволствие след постигнатия резултат до край. ( това е само в случай че не се самоизтребим предварително след поредното хрумване на някой гений да пусне две три атомни бомби над някое място )
Има незначителен теоретичен шанс най-богатите да се преселят на Луната където обаче ще натежат от претоварване на излишно многото багаж който са взели след което луната ще измени траекторията си и ще се килне )
Тогава ! ХААААА! тогава аз ще си спомня когато още беше радост да се събудиш сутрин..... да вдишаш от чистия не-пренаситен с октанови частици и всякакви отрови въздух и да си кажеш .... "Още един прекрасен ден". И така до следващото начало на човешката еволюция....

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home